De Dierenkliniek

Professionele zorg voor uw huisdier

Afspraak? Spoed?

Wat kunnen wij? Een rondleiding.

De Dierenkliniek is eigenlijk een klein ziekenhuis. Binnen de praktijk zijn er verschillende afdelingen.
Een kleine rondleiding:

De spreekkamer

Kamer 1 is de spreekkamer, daar komt u het eerst met uw huisdier voor een consult, een jaarlijkse gezondheidscontrole of voor een adviesgesprek. In deze ruimte wordt uw dier onderzocht en worden er ook kleine handelingen verricht, zoals inenten, nagels knippen en gewichtscontrole. Ook het microscopisch onderzoek van huidafkrabsels, ontlasting – en urinemonsters vindt hier plaats.

Röntgen

Naast de spreekkamer bevindt zich de radiologieafdeling waar röntgenfoto’s gemaakt worden. Er staat een “gewoon” röntgenapparaat, waarmee we foto’s maken van de botten, maar ook van de borst- en buikholte.
Daarnaast is er een dentale röntgenunit, waarmee de wortels van tanden en kiezen in beeld gebracht kunnen worden. In deze ruimte worden de foto’s ook ontwikkeld en op de computer zichtbaar gemaakt. Naast de röntgen hebben we ook beschikking over een echoapparaat dat net weer andere informatie over de binnenkant van het dier kan verschaffen.

De voorbereiding

Aan de andere kant van het gebouw achter de balie bevindt zich kamer 2, de voorbereiding. Hier wordt uw huisdier in slaap gebracht voor een ingreep, en daarna geschoren en gewassen voor de operatie. Tevens bevindt zich hier het laboratorium, waar bloed en urine onderzocht kunnen worden. In de voorbereiding worden ook de tandheelkundige ingrepen uitgevoerd.

OK

Naast de voorbereiding is de operatieruimte, voorzien van allerlei apparatuur, zoals een narcoseapparaat met beademing en bewaking en de apparatuur om laparoscopische operaties uit te kunnen voeren.

Opname en uitslaapkamer

Aan de andere kant van de voorbereiding is een goed verwarmde ruimte waar de dieren na de operatie kunnen uitslapen. Ook kunnen hier dieren opgenomen worden die intensieve verzorging nodig hebben.

Het hart

Het hart van de praktijk is de ruime wachtkamer, waar u rustig kunt zitten, eventueel met een kopje koffie of thee. De assistentes die vaak bij de balie zijn houden een oogje in het zeil en zijn aanspreekbaar voor vragen of gewoon een gezellig praatje.