De Dierenkliniek

Professionele zorg voor uw huisdier

Afspraak? Spoed?

Sterilisatie- en castratieactie in 2020

Ook in 2020 houden wij de sterilisatie- en castratieactie voor katten. De hele maand februari en maart castreren en steriliseren we katten voor een gereduceerd tarief
.

Sterilisatie van de poes

Sterilisatie van de poes is een buikoperatie waarbij door middel van een klein sneetje beide eierstokken verwijderd worden. Dit kost tijdens de actie 99,00 euro. Als het sneetje groter gemaakt moet worden omdat de poes drachtig is, een baarmoederontsteking heeft of als er een cyste op een van de eierstokken zit, wordt het bedrag iets hoger omdat de operatie langer duurt. We proberen dit met u te bespreken, wat alleen kan als u bereikbaar bent op het moment dat we met de poes bezig zijn. Laat daarom altijd uw (mobiele) telefoonnummer achter. Poezen mogen vanaf 6 maanden gesteriliseerd worden.

Castratie van de kater

Met katers zijn we wat sneller klaar en is de prijs daarom lager. Tijdens de actie kost de castratie 47,50 euro. Vinden we echter bij controle maar 1 balletje dan moeten we op zoek gaan naar de tweede. Deze kan in de lies zitten of nog in de buik. Ook dan wordt de operatie langer en zijn dus de kosten hoger. Katers castreren we bij voorkeur niet voor de 9 maanden. Heeft hij onverhoopt toch de neiging om voor die tijd al te gaan sproeien, dan maken we voor hem een uitzondering. Meestal kan de kater de volgende dag al terecht.