De Dierenkliniek

Professionele zorg voor uw huisdier

Afspraak? Spoed?

Corona: we blijven open, maar wel met aanpassingen

Ook in deze moeilijke tijd willen wij voor uw huisdier blijven zorgen. We hebben daarom huisregels opgesteld om u en ons personeel zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het Coronavirus.

Wat kunt u doen?

Kom maar met één persoon naar de praktijk. Het is belangrijk dat deze persoon vrij is van ziekteverschijnselen. Er staat een flacon met handdesinfectie bij de ingang, waarmee u uw handen kunt desinfecteren en ook mondkapjes mocht u er geen bij zich hebben. Sinds de tweede golf is het dragen van een mondkapje binnen onze praktijk verplicht, aangezien we niet overal de anderhalve meter afstand kunnen waarborgen. Houd toch zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere klanten en het personeel.
Wij hebben de afspraken zo gepland dat er meer tijd is tussen de patiënten, u zult dus over het algemeen alleen in de wachtkamer zijn. Is er toch iemand anders, maak de afstand dan zo groot mogelijk. Onze wachtkamer is gelukkig ruim genoeg. Ook als u moet wachten bij de balie: houd afstand en geef mensen die er langs moeten de ruimte.

Wat doen wij?

Ook wij houden ons aan de maatregelen zoals die in het algemeen gelden. We dragen mondkapjes in de wachtkamer en in de spreekkamers. We wassen na elk klantcontact onze handen. Zieke werknemers blijven thuis. We desinfecteren de pinautomaat en de deurklinken, We houden zoveel mogelijk afstand, maar toch moeten we u soms vragen om een stapje dichterbij te komen om uw huisdier vast te houden.

Gaan alle afspraken door?

Alle afspraken waarbij een dier ziek is gaan door. Ook operaties kunnen gewoon doorgaan zolang er voldoende personeel op de werkvloer aanwezig kan zijn. Afspraken voor controles na operaties en Junior Care worden in overleg gemaakt.

En vaccinaties?

Vaccinaties met name van jonge dieren tot en met 1 jaar moeten doorgaan omdat deze dieren een verhoogd risico lopen op het krijgen van ziektes. Ook honden die langer dan 14 maanden niet tegen ziekte van Weil zijn gevaccineerd, moeten binnen een maand komen om te voorkomen dat de ziekte van Weil weer herhaald moet worden. Let op: ziekte van Weil kan op mensen worden overgebracht, het is dus ook in het belang van de volksgezondheid om alle honden tijdig te vaccineren. Is uw hond of kat onvoldoende beschermd omdat de enting niet of te laat wordt gegeven, laat uw huisdier dan zoveel mogelijk binnen en vermijd contact met soortgenoten.

Kan mijn huisdier het virus hebben en overbrengen?

Tot zover we weten zijn er nog geen gevallen bekend waarbij een huisdier van COVID-19 ziek is geworden en heeft overgedragen op de mens.