De Dierenkliniek

Professionele zorg voor uw huisdier

Afspraak? Spoed?

Puppy socialisatie en puppycursus op onze praktijk!

Een nieuwe pup in huis is heel erg leuk, maar de opvoeding, het zindelijk maken en andere zaken roepen vaak veel vragen op. Hoe lang mag ik met hem wandelen, wat doe ik als hij steeds in mijn handen bijt, hoe leer ik hem netjes wachten bij de stoeprand enz. Op deze vragen kunt u antwoord krijgen tijdens het socialisatie-halfuurtje voor puppies.

Wanneer en waar?

Elke dinsdagochtend om 9.45 uur is Jolien Berghuis van Hond&School op de praktijk aanwezig om pupjes met andere pupjes kennis te laten maken. Bij slecht weer vindt dit binnen plaats.
Er worden spelletjes en kleine oefeningen gedaan en er kunnen vragen gesteld worden over de opvoeding van de pup.
Omdat dit alles heel vermoeiend is voor kleine hondjes, duurt de socialisatie een halfuurtje en heeft het vooral een speels karakter; hond en baas moeten er met plezier naar toe gaan!

Zijn er kosten aan verbonden?

Elk halfuurtje staat op zichzelf en kan per keer worden afgesproken. We vragen hier een kleine vergoeding van 5 euro voor.

Hoe meld ik mijn pup aan?

U kunt uw pupje aanmelden bij de balie (bijv. na de 9 of 12 weken vaccinatie), telefonisch of via de mail. Bij onvoldoende aanmeldingen voor het halfuurtje gaat het feestje niet door en wordt de socialisatie een weekje opgeschoven.

En daarna?

Het socialisatie-halfuurtje is bedoeld voor pupjes tot 15 weken. Bij voldoende belangstelling kan er ingeschreven worden voor de puppycursus, die aansluitend wordt gegeven, ook hier op de praktijk. Het is ook mogelijk om op een andere dag bij Hond&School een puppycursus te volgen.